E-novice
Nova sobna enota RCD
2016-02-29
Aplikacija Clausius

Nadzor ogrevanja preko pametnega telefona z aplikacijo Clausius

Napoved vremena

Prikaz vremenske napovedi, relativne vlažnosti in kakovosti zraka

Opozorilo za polnjenje polen

Opozorilo "Naloži polena"

NOVA sobna enota RCD, sodobna kakovosti bivanja

Sodobna kakovost bivanja ne zajema samo udobne bivalne temperature prostora, v katerem se gibamo in varčno ogrevanje, ampak vedno bolj zajema tudi ostale dejavnike, ki jih zaznavamo. Enostavno in statično upravljanje z ogrevalnim sistemom ni več dovolj. Sodobni uporabnik želi biti aktiven in pričakuje, da temu sledi tudi uravnavanje udobja v njegovem bivalnem okolju. Vedno več smo zdoma. Uravnavanje in prilagajanje ter nadzor nad ogrevanjem preko pametnega telefona pa postaja ena izmed funkcionalnosti, ki jih sodobni uporabnik pričakuje. Vse potrebne informacij želimo imeti dosegljive na enostaven način in takoj.
Na te nove trende smo se v Seltronu odzvali z razvojem nove sobne enote RCD, skupaj z aplikacijo CLAUSIUS za oddaljen nadzor ogrevalnega sistema.


Uporabnikom prijazne osnovne funkcije sobne enote RCD

Na sobni enoti RCD enostavno uravnavamo temperaturo v prostoru in izbiramo posebne funkcije kot so:

  • PARTY - če želimo za določen čas podaljšati ogrevanje s komfortno temperaturo,
  • ECO - v primeru, da želimo za določen čas znižati temperaturo ogrevanja,
  • Enkratni vklop sanitarne vode. To funkcijo uporabimo v primeru potrebe po topli sanitarni vodi izven časovnega programa za sanitarno vodo.

Sobna enota prikazuje vremensko napoved. Zakaj pa ne?

Pri načrtovanju aktivnosti na prostem nas pogosto zanimajo podatki o vremenu. Na sobni enoti RCD lahko hitro preverimo ne samo zunanjo temperaturo, temveč tudi zračni tlak in vremensko napoved.


Sobna enota RCD skrbi za dobro počutje občutljivih ljudi in otrok

Še posebej občutljivi ljudje in otroci imajo pogoste težave, če se gibajo v prostoru, kjer je zrak slabe kakovosti ali s premalo vlage. Sobna enota RCD vas bo opozorila na stopnjo zračne vlažnosti, zato boste lahko pravočasno reagirali, še preden bi suh zrak povzročil draženje dihal in zdravstvene težave. Kmalu bo na voljo tudi sobna enota RCD2 Premium, ki bo poleg opisanega preverjala tudi kakovost in skupno onesnaženost zraka v vaših bivalnih prostorih. V primeru poslabšanja kakovosti zraka preko priporočljive meje, vas bosta sobna enota in aplikacija Clausius opozorili, da je potrebno prostore prezračiti.


Maksimalno udobje s kotlom na polena ali pelete

Pri kotlih na biomaso je potrebno večkrat preveriti ali je v kotlu še dovolj kuriva oziroma ali je potrebno kotel napolniti z novo količino energenta. Z novo sobno enoto RCD boste lahko mirno uživali na naslonjaču, sobna enota pa vas bo sama opozorila, kdaj je potrebno naložiti drva ali nasuti pelete.


Obveščanje o odstopanjih

Sobna enota RCD vas bo nemudoma opozorila tudi na različna odstopanja pri ogrevanju in morebitne okvare.


Sobna enota RCD povezana z mobilno aplikacija Clausius - aktivno upravljanje ogrevanja

Ni potrebno, da se uporabnik prilagaja svojemu že v naprej definiranemu ogrevanju prostorov. Sedaj je možno ogrevanje prilagoditi sebi in svojemu slogu bivanja. Kako? Preprosto z uporabo mobilne aplikacije CLAUSIUS in namestitvijo sobne enote RCD. Od kjerkoli in kadarkoli boste lahko na pametnem telefonu ali mobilni napravi na enostaven in pregleden način nastavili želeno sobno temperaturo, izbrali način delovanja ogrevanja, pregledali in spremenili časovne programe ter si s tem povečali udobje in zmanjšali stroške.


Daljinski nadzor ogrevanja
Aplikacija Clausius

Aplikacija Clausius

Sobna enota RCD

Sobna enota RCD2 ima 7 tipk za nastavitev in upravljanje

Aplikacija Clausius vas bo obveščala o morebitnih odstopanjih

V primeru, da je objekt ogrevan s kotlom na pelete ali na polena, ste večkrat v dilemi ali do vaše vrnitve ne bo zmanjkalo kuriva. Z mobilno aplikacijo Clausius teh težav ne bo več. Na svoji mobilni napravi boste nemudoma obveščeni, da je kurivo pošlo in je potrebno nasuti pelete ali naložiti polena. Poleg tega vas bo aplikacija tudi opozorila, če je nastala kakršna koli druga okvara ali motnja pri delovanju ogrevalnega sistema.


Vaš serviser vam bo lahko pomagal takoj

Vsi se bojimo, da bomo ob okvari ogrevalnega sistema na mrzlem čakali na intervencijo monterja. Aplikacija omogoča možnost izbire oddaljenega dostopa pooblaščenega serviserja, ki bo lahko preko mobilne naprave preveril podatke o delovanju ogrevalnega sistema ter ugotovil, v čem je težava in kako lahko čim prej pomaga.
(Funkcionalnosti takojšnjega obveščanja in servisne podpore sta v fazi preizkušanja in bosta na voljo v drugem kvartalu tega leta.)


Informacije za monterje in serviserje

Nove sobne enote RCD so naprave, ki omogočajo sodobno kakovost bivanja z uravnavanjem temperature in klime v prostoru. So sodoben merilni sistem za zaznavanje bivalne mikro klime in so povsem integrirane v aplikacije za daljinski nadzor SeltronHome.

Osnovna funkcija tipk je prikazana s simboli na samih tipkah. Ob pritisku se aktivnost grafično prikaže na zaslonu. Za dodatne uporabniške in servisne nastavitve so na voljo P in S parametri. Določimo lahko, katere podatke lahko pregledujemo s pomočjo tipke ( i ) in kateri se samodejno izmenjujejo na osnovnem zaslonu.

Na voljo so tudi skrite funkcije in sicer: za odklepanje servisnih nastavitev, za zaklepanje tipkovnice in za vklop funkcije „kamin“, ki začasno izklopi vpliv sobnega tipala v prostoru, kjer se nahaja kamin.

Sobno enoto RCD namestimo v osrednjem ali dnevnem prostoru, kjer so najbolj reprezentativne temperature in klimatske razmere v posameznem ogrevalnem področju.

Uporabimo jih lahko v povezavi z vsemi novejšimi rehgulatorji Seltron kot so: AHC, CMP, WDC, WXD, KXD, KPD, KUD in KWD.

Pri obstoječih regulatorjih, pri katerih želimo sobno enoto zamenjati z novo sobno enoto RCD, je potrebno posodobiti programsko verzijo. Posodobitev se izvede na našem servisu.

Posodobljeni programi nosijo sledeče verzije:

  • WDC v3.5r0 je že na voljo od 7.1.2016,
  • WXD v1.1r0 je že na voljo od 17.2.2016,
  • KXD v1.1r0 je že na voljo od 12.2.2016.

« Back